Bakkersmolen en Kroonluchteratelier

Bakkersmolen en Kroonluchteratelier, woensdag 8 april 2020.

We gaan vandaag op weg naar Elburg, voor een nieuwe dagtochtbestemming: De Bakkersmolen van Schuld. Hier worden we ontvangen met koffie/thee met wat lekkers. Dan krijgt u een rondleiding door de prachtige desembakkerij, chocolaterie en ijsmakerij met proeven van producten en bezoek aan de winkel. Na de rondleiding kunt u plaatsnemen in de voet van de molen en is er uitleg door de molenaar over de geschiedenis en de werking van de molen aan de hand van een schaalmodel en een film. Daarna zal de molenaar de Bakkersmolen live (met camera en headset!) beklimmen. Via een beeldverbinding met een groot scherm in de molenvoet laat hij u alles boven zien. Uniek in Nederland! Na deze bijzondere presentatie gaan we aan tafel voor een lekkere Bakkersmolenlunch.Bakkersmolen en Kroonluchteratelier - Birwa Tours

Na de lunch gaan we in de bus, op weg naar ons middagprogramma: we brengen een bezoek aan Kroonluchteratelier De Rode Hoeve. Het Kroonluchteratelier bestaat uit 7 verschillende gebouwen die gelegen zijn in een 5.000 m2 grote tuin. De collectie van bijna 1000 authentieke, oude en antieke kroonluchters zorgt voor een unieke en bijzondere sfeer. We krijgen een inspirerende rondleiding van de eigenaar Gerrit aan ’t Goor. Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over de geschiedenis van de (kerk)kroonluchter en kunt zich verwonderen over de vele honderden exemplaren die in prijs variëren van € 250 tot aan € 25.000 toe. Een bezoek aan Kroonluchteratelier De Rode Hoeve is een unieke belevenis!

Op de terugreis naar Friesland gaan we nog aan tafel voor een lekker 3-gangendiner, waarna wij u terug brengen naar uw opstapplaats.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 79,00 per persoon.

Inclusief:
-2 x koffie/thee met wat lekkers
-Rondleiding Bakkersmolen met proeverij
-Molenpresentatie
-Lunch
-Entree en rondleiding Kroonluchtermuseum
-Koffie/thee met wat lekkers
-3-gangendiner met 1 consumptie

Opgave:
-Het onderstaande formulier
-E-mail: info@birwa.nl
-Telefoon: 0511-424135

Uw naam*

Uw email*

Adres + huisnummer*

Postcode*

Woonplaats*

Telefoon nummer*

Aantal personen*

Wensen / Opmerkingen