Broekerveiling en bloemendagen Anna Paulowna

Broekerveiling en Bloemendagen Anna Paulowna, dinsdag 30 april 2019.

We beginnen deze dagtocht met  een bezoek aan Museum Broeker Veiling, de oudste Broekerveiling en bloemendagen Anna Paulowna - Birwa Toursdoorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. Museum Broeker Veiling is een uniek museum met een prachtig modern ontvangstgebouw en groepsrestaurant, alles ligt op en aan het water. Vroeger brachten de tuinders uit dit waterrijke gebied met hun platte schuiten hun koopwaar naar de veiling. De producten werden door het gebouw naar de veilinghal gevaren waar de handelaren erop konden bieden door middel van de veilingklok. Een belevenis die de bezoekers nog kunnen meemaken. Het authentieke veilinglokaal is een beschermd monument en nog helemaal intact. Het publiek kan hier zelf deelnemen aan een groenteveiling. Wie de klok op het juiste moment stil zet wordt handelaar van de dag! Ook maken we een rondvaart in het Rijk der Duizend Eilanden, waar het museum aan grenst.

Als lunch staat er een Westfriese koffietafel voor ons klaar. Na de lunch gaan stappen we in de bus en gaan we op weg naar Anna Paulowna. Van 27 april t/m 1 mei 2019 staat de voormalige gemeente Anna Paulowna in het teken van geur en kleur vanwege de 66e editie van de Bloemendagen. In de hele polder kunt u ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen bewonderen. Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. U kunt zich voorstellen dat hier dus heel wat werk in zit! Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan.  Wij rijden een mooie route langs al deze kunstwerken, terwijl een gids ons er alles over vertelt.

Op de terugweg gaan we een tafel voor een 3-gangendiner inclusief consumptie, waarna wij u weer terugbrengen naar uw opstapplaats.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 79,00 per persoon.

Deze prijs in inclusief:
-vervoer
-administratiekosten
-2x koffie of thee met broeker bol
-veiling
-entree museum en rondvaart
-lunch
-rondrit met gids
-3-gangendiner met 1 consumptie

Opgave:
-Via het onderstaande formulier
-Email: info@birwa.nl
-Telefoon:0511-424135


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Wensen / Opmerkingen