Over Birwa Tours

Het verhaal van Birwa Tours

Al meer dan 50 jaar een bekende naam in omgeving Friesland

Birwa Tours is een echte familieonderneming. Meer dan 50 jaar geleden begon oprichter Siebe Monsma het bedrijf als een taxiservice. Na ongeveer zeven jaar besloot hij om het spel groter te gaan spelen.

Siebe ging het groter aanpakken. Vanwege zijn passie voor reizen besloot hij eind jaren tachtig de grenzen over te gaan. Birwa Tours ging verder als touringcarbedrijf. De wegen in heel Europa lagen aan zijn voeten.

Bus 86

De weg naar Europa

Inmiddels verricht Birwa Tours haar activiteiten over het hele continent. De chauffeurs van ons prachtige bedrijf hebben reizigers naar meer dan 15 verschillende landen gebracht. Onze klanten voorzien van de leukste ervaringen en de mooiste herinneringen: dat is waar we het elke dag weer voor doen!

Inmiddels staat Birwa Tours onder leiding van Willem Beijaard, kleinzoon van Siebe Monsma. Als fervent reiziger en gepassioneerde chauffeur zit Willem zelf ook nog regelmatig achter het stuur.

Willem Bijaard

“De afwisseling van het werk als chauffeur is geweldig. Het ene moment breng je een groep collega’s naar Limburg, de andere dag rij je met een studentenvereniging naar Berlijn. Onze klanten elke keer weer een mooie ervaring geven, dat is waar we het allemaal voor doen.”

– Willem Bijaard, mede-eigenaar

Duurzaamheid bij Birwa Tours

We vinden het belangrijk om ons bedrijf op een duurzame wijze te runnen. Onze touringcars worden op een milieuvriendelijke manier onderhouden en voldoen aan de huidige emissienormen. Tijdens onze reizen rijden we op een zuinige, milieubewuste manier.

We investeren in een wagenpark dat bijdraagt aan een groener milieu. Ook de producten die we voor het onderhoud gebruiken, zijn duurzaam afbreekbaar. Zo houden de wereld netjes en bewoonbaar.

Over onze chauffeurs

Over onze chauffeurs

Het team van Birwa Tours bestaat uit 35 gepassioneerde medewerkers. Een deel van ons team zit op kantoor, maar het grootste gedeelte bevindt zich natuurlijk achter het stuur! We hebben meerdere parttimers in dienst die het chauffeurswerk puur vanuit passie uitvoeren. Naast een vaste baan bijvoorbeeld, gewoon omdat het leuk is om de weg op te gaan.

Wat ons allen drijft, is de passie voor reizen en het creëren van onvergetelijke ervaringen. We krijgen energie van blije passagiers. De blije blikken van onze klanten als we op een bestemming aankomen, dat is goud waard!