BroekerVeiling

Museum BroekerVeiling, woensdag 28 oktober 2020.

Na de ophaalroute gaan we op weg naar Broek op Langedijk, waar we bij Museum BroekerVeiling een dagvullend programma voor u hebben georganiseerd. Museum BroekerVeiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plein in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

We worden ontvangen met koffie met appelgebak. Na de koffie maken we een rondvaart. Museum BroekerVeiling is omgeven door vruchtbare akkers. ‘Rijk der Duizend Eilanden’ heet het. Tijdens een boottocht snapt u deze naam. Kleine vruchtbare eilandjes. Ruim 15.000 waren het. Stuk voor stuk door mensenhanden gegraven. Eeuwenlang zaaiden en oogsten sterke mannen in weer en wind hier hun groenten. Tijdens de rondvaart door het rijk der 1000 eilanden voelt u zich de tuinder die met zijn groente op weg is naar de veiling. U hoort, ziet en voelt hoe het er een eeuw geleden aan toe ging.Broekerveiling Birwa Tours

Na de rondvaart gaan we aan tafel voor een heerlijke Langedijker Lunch. Na de lunch begint het hoogtepunt van de dag: Neem plaats in de veilingbanken, zie de schuiten met aardappelen, bloemkolen en sperziebonen het veilinghuis in varen en bied mee. Misschien koopt u straks wel 65 kilo aardappelen! Bied niet te vroeg, dan betaalt u te veel. Drukt u te laat, dan heeft u niets. Ontdek of u de perfecte timing hebt.

Na afloop van de veiling krijgt u nog een kop koffie of thee met wat lekkers aangeboden. Dan gaan we op weg naar het restaurant voor een heerlijk 3-gangendiner inclusief consumptie, waarna wij u terugbrengen naar uw opstapplaats.

Het hele programma is coronaproof, in een eigen ruimte, eigen boot en ook het afmijnlokaal is exclusief voor onze groep. Zo komt u niet ongewild in contact met ander publiek.

Wij bieden u deze dagtocht aan voor € 80,00 per persoon         

Deze prijs is inclusief:  
busvervoer, 2 x koffie/thee met appelgebak, rondvaart, Langedijker Lunch, veiling, 1 x koffie/thee met wat lekkers, 3-gangendiner incl. consumptie

Toelichting COVID19 maatregelen:

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in de touringcar. Voor een meerprijs van € 2,00 p.p. kan Birwa Tours de mondkapjes verzorgen. Wanneer u hier gebruikt van wilt maken, wilt u dit dan aangeven bij uw boeking?
 • Tijdens het bezoek aan de Zandsculpturen, op de rondvaartboot en in het restaurant hoeft u het mondkapje niet te dragen. Hier moet u wel de 1,5 meter afstand in acht houden
 • Stap niet in de bus wanneer u koorts, verkoudheidsklachten of andere ziektesymptomen heeft
 • Uiteraard zijn deze maatregelen onder voorbehoud van de ontwikkelingen van het virus en de aanpassingen van de overheid

 Aansprakelijkheidsverklaring:
Ons bedrijf volgt de hygiënemaatregelen van de overheid nauwgezet op en heeft het ingezette materieel zorgvuldig gereinigd. Passagiers worden gewezen op de extra getroffen maatregelen in verband met voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus. In aanvulling op artikel 8 van de algemene vervoer- en reisvoorwaarden is de vervoerder niet aansprakelijk voor schade die ontstaat vanwege het niet in acht nemen van de maatregelen of het niet opvolgen van de aanwijzingen van vervoerder.

Opgave kan via:
-Het onderstaande formulier
-E-mail: info@birwa.nl
-Telefoon: 0511-424135


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Wensen / Opmerkingen