Cactusoase en ijsboerderij

Cactusoase en ijsboerderij, woensdag 29 mei 2019.

Proef het ware Wilde Westen bij de Cactusoase. Kuier over de -rolstoeltoegankelijke- paden langs duizenden, verschillende soorten, bijzondere en kleurrijke cactussen e.a. planten, zoals de “Vishaakcactus” en de “Hottentottenbilletjes”.  Ontdek wat zich in de grafkamer van de Cactus Piramide bevindt.  Onderweg belandt u ineens in Grootmoeders Tijd door een doorsnede van een historische boerderij, ambachtelijke schoenmaker en het Nostalgiehuis. Overal staan zitjes waar u kunt genieten van het uitzicht en waar u kunt luisteren naar de zingende en kletsende vogels.  Bekijk de schitterende verzameling sierpoppen in authentieke klederdracht. De Dessert Express en Thomastrein rijden over een LGB-baan door een Mexicaans landschap.

De Indian Art Gallery toont u details uit het leven van de Noord-Amerikaanse en Canadese indianen door middel van schilderijen van de wereldberoemde kunstenaar Jeroen Vogtschmidt en zijn dochter Kim. Een terras, vijver met vissen en ondeugende pony’s zorgen ervoor dat het buiten ook gezellig is.Cactusoase en ijsboerderij Birwa Tours

We worden hartelijk ontvangen door gastvrouw Anny Cactus, een levenslustige, warme  vrouw die van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Terwijl u geniet van een kopje koffie of thee met wat lekkers, is Anny aan het woord. Menig bezoeker komt graag terug om te genieten van de spontane en hartelijke sfeer.

Rond het middaguur stappen we weer in de bus en rijden we naar het Berkelstadje Burculo, gelegen in de mooie Achterhoek, voor een bezoek aan IJsboerderij ’t Dommerholt. Hier wordt op geheel ambachtelijke wijze boeren-ijs geproduceerd. Bij aankomst kunnen we eerst aan tafel voor een lekkere lunch. Dan krijgen wee ene bedrijfspresentatie in de educatieve ruimte. Daar hoort en ziet u dan de ontwikkeling van het bedrijf aan de hand van een powerpoint presentatie, een bedrijfsfilm en mondelinge toelichting. Vervolgens gaan we bij de melkrobot kijken en lopen we naar de skybox. Hier heeft u een mooi overzicht over de stal en kunt u goed zien waar de koeien lopen, liggen en eten.

Vervolgens lopen we om de stal heen en gaan we bij het automatische voerhek kijken. Hier krijgt u uitgelegd wat er op het “menu” van de koe staat. We lopen nog even door richting de zonnepanelen en de werktuigenberging om vervolgens weer terug te lopen naar de ijssalon. Ter afsluiting van deze excursie krijgt u een heerlijke vruchtencoupe aangeboden. Dan gaan we op weg naar het restaurant voor een 3-gangendiner met consumptie, waarna wij u terugbrengen naar uw opstapplaats.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 75,- per persoon.

Deze prijs is inclusief:
-vervoer
-administratiekosten
-2x koffie/thee met wat lekkers
-bezoek en rondleiding Cactusoase
-lunch
-bezoek en rondleiding Ijsboerderij ’t Dommerholt
-vruchtencoupe
-3 gangen diner met consumptie

Opgave kan via:
-Het onderstaande formulier
-E-mail: info@birwa.nl
-Telefoon: 0511-424135


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Wensen / Opmerkingen