Dag van de Klederdracht

Dag van de klederdracht, donderdag 19 juli 2018.

Na de ophaalroute gaan we op weg naar Schagen voor de dag van de klederdracht, met onderweg natuurlijk een koffiestopDag van de klederdracht - Birwa Tours  met 2 x koffie/thee met gebak. Dan nemen wij u mee naar de Westfriese Folkloremarkt in Schagen. Het thema is deze dag de Dag van de Klederdracht. Vele delegaties uit het gehele land tonen de plaatselijke of regionale klederdracht (o.a. uit Friesland, Groningen, Drente en Noord- en Zuid-Holland.  Er komen rond de 145 gasten van buiten Schagen, maar dit kunnen er nog meer worden. De gasten worden ontvangen in de Bron en lopen met de optocht mee. Voor velen de kans om de klederdrachten van heel dichtbij te zien. Het geheel wordt deskundig van commentaar voorzien. Nergens in Nederland vindt een evenement van deze omvang plaats. De te showen klederdrachten  komen uit heel Nederland.

De presentaties zijn op het podium bij de kerk en op het Slotplein.
Beide locaties zijn buiten. Bij regen in de kerk en het Makado.

In de loop van de middag gaan we op weg naar Nieuwe Niedorp. Hier gaan we aan boord van Rondvaartboot De Gouden Driehoek. Tijdens een 1 ½ uur durende vaartocht kunt u onder het genot van een kop koffie genieten van het prachtige West-Fries natuurgebied.

Na de rondvaart gaan we aan tafel voor een heerlijk 3 gangendiner. Vervolgens brengen we u weer terug naar uw opstapplaats.

Wij bieden u deze dagtocht aan voor € 59,- per persoon.

Dit is inclusief:
-vervoer per luxe touringcar
-2x koffie/thee met wat lekkers
-bezoek Westfriese folkloremarkt
-rondvaart
-2x koffie met cake
-3 gangendiner
-1 consumptie bij het diner

Opgave:
-Via het onderstaande formulier
-Email: info@birwa.nl
-Telefoon:0511-424135