De Blauwestad

De Blauwestad, woensdag 1 augustus 2018

Na de ophaalroute gaan we op weg naar Heiligerlee. Hier brengen we een bezoek aan het Klokkengieterijmuseum. We worden ontvangen met 2 x koffie met wat lekkers. In de voormalige Klokkengieterij van Heiligerlee is tegenwoordig een heel leuk museum gevestigd waar klokken klinken, u in een leuke film kunt zien hoe vroeger de klokken gegoten werden en er wordt gietdemonstratie gegeven.Birwa Tours

Vervolgens gaan we naar het Museum Slag bij Heiligerlee. De Slag bij Heiligerlee is diep in ons collectieve geheugen gegrift. Op 23 mei 1568 wist een klein leger onder leiding van Lodewijk en Adolf, graven van Nassau en de jongere broers van Willem van Oranje, de Spanjaarden een gevoelige nederlaag toe te brengen. De Slag werd hierdoor bekend als het begin van de Tachtigjarige Oorlog. In het museum staat de ontdekking naar de (on)waarheden over deze Slag centraal. Met behulp van een film en een wandvullende presentatie wordt de u uitgedaagd zelf op zoek te gaan naar de betekenis van de Slag.

Na de lunch gaan we op weg naar Midwolda. Hier ligt in de haven de rondvaart boot De Windschere op ons te wachten. We gaan aan boord voor een vaartocht langs alle woongebieden van de Blauwestad. Met 4 havens  en 5 woongebieden is de Blauwestad 1 van de grootste meren van Nederland. Echt een aanrader om dit gebied eens te bewonderen. Er gaat een gids met ons mee voor uitleg over dit gebied. Aan boord kunt u genieten van koffie/thee met cake.

Na de rondvaart gaan we op weg naar het restaurant voor een welverdiend 3-gangendiner, waarna wij u weer naar uw opstapplaats terug brengen.

Wij bieden u deze dagtocht aan voor € 79,-

Dit is inclusief:
-busvervoer
-administratiekosten
-2x koffie/ thee met wat lekkers
-bezoek entree museums
-lunch
-rondvaart Blauwestad
-1x koffie/thee met cake
-3-gangen diner
-1 consumtie bij diner

Opgave:
-Via het onderstaande formulier
-Email: info@birwa.nl
-Telefoon:0511-424135


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Wensen / Opmerkingen