De Kast 30 jaar Jubileum Concert

De kast 30 jaar jubileum concert, zaterdag 14 december 2019.

Op zaterdag 14 december a.s. viert de Friese popgroep De Kast in originele bezetting haar 30-jarig jubileum in de AFAS Live. 1989 was het jaar dat De Kast werd opgericht en was destijds de eerste Nederlandstalige band die in de AFAS Live voorheen Heineken Music Hall een concert gaf voor een uitverkochte zaal. 
 
De band verkreeg grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak. In totaal heeft de groep ongeveer 14 top-40 hits gehad in haar carrière. 
 

Zanger Syb van der Ploeg:

“We zijn trots om onze jubileumshow eindelijk te mogen aankondigen en hopen dat we veel fans terugzien die vroeger massaal onze concerten bezochten. Dertig jaar De Kast is een hele mijlpaal en we gaan er samen met de fans een grote reünie én een ontzettend bijzondere avond van maken!” 
 
De Kast was in de jaren ’90 één van de populairste popbands van Nederland en verkocht in totaal meer dan 1.000.000 cd’s en singles. Tevens wonnen ze meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre. Op 5 mei 1998 was De Kast ‘Ambassadeur van de Vrijheid’ en waren ze de eerste band die door het land reisde per helikopter. De Kast 30 jaar jubileum concert - Birwa Tours
 
De groep viel op door hun speciale megaconcerten in o.a. Sportpaleis Ahoy, het strand van Lemmer én het Arnhemse Gelredome, waar De Kast op 8 en 9 januari 2000 als eerste band in de geschiedenis van het stadion, drie concerten gaf voor 90.000 bezoekers. Hun eerste stadionconcert in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen, waar het allemaal begon, was op 6 juni 1997, hier werd ook de live-clip van hun grootste hit “In Nije Dei”opgenomen. 
 
Eind 2002, na een groots afscheidsconcert in de Amsterdam Arena, zette de band hun werkzaamheden een tijdje op een laag pitje om eind 2006 de draad weer op te pakken met een reünieconcert in het WTC Expo te Leeuwarden tijdens de eerste editie van de Fryske Music Night. Sindsdien komt de band af en toe samen om te spelen op speciale gelegenheden. 

Wij bieden het busvervoer aan voor maar € 25,- per persoon.

Prijs betreft alleen het vervoer en is inclusief administratiekosten.

Voor opstapplaatsen kunt u denken aan:

Damwâld-Dokkum-Quatrebras-Leeuwarden-Grou-Heerenveen-Joure.
Opstapplaatsen kunnen aangepast worden.
Aankomst rond 19:00 uur afloop rond 23:00 uur.

Opgave kan via het volgende formulier:


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Opstapplaats*

  Wensen / Opmerkingen