friesland anno 1966

Friesland anno 1666, woensdag 19 juni 2019

Ga mee terug in de tijd tijdens Friesland anno 1666 met Giysbert Japicx en zijn vrouw Sijke.
In het Friese landschap onberoerd door de tijd ligt Het Friese Museumdorp. Het karakteristieke terpdorp werd ooit bestempeld als één van de tien mooiste plaatsen van Nederland. Een schilderachtig dorpje net beneden de afsluitdijk in Allingawier.
Snuif de zoete geuren op van de ambachtelijke bakkerij. Proef de lekkernijen. Zie de dorpsschilder zijn kunsten vertonen en bezoek de echte smidse. Wandel verder door het dorp naar de museumboerderij en ervaar het leven van een Fries boerengezin van de afgelopen eeuwen alsof ze even een ommetje aan het maken zijn.

Dan stappen we in de bus voor de Aldfaers Erf Route. Aldfaers Erf  betekent “het erf(goed) van uw voorvader”. We komen langs diverse pittoreske Friese museumdorpen en de gids kan ons er alles over vertellen. Tussen de middag gaan we aan tafel voor de lunch.Friesland anno 1666 Birwa Tours

‘s Middags rijden we naar de Galamadammen bij Koudum. Hier ligt rondvaartboot “de Oorden’ voor ons klaar voor een rondvaart over de Friese Meren en een deel van de Elfstedenroute. Aan boord kunt u genieten van een kop koffie met Friese koek.
Wanneer we terug in Hindeloopen zijn, volgt er een ludieke ouderwetse visafslag. Iedereen kan bij opbod en afslag gerookte vis kopen. Er wordt uitleg gegeven over de klok en het bieden.

Ter afsluiting van deze dag gaan we aan tafel voor een ouderwetse 3-gangen stoofpotjesmaaltijd. Natuurlijk krijgt u hier ook een consumptie bij aangeboden. Birwa Tours brengt u aan het eind van de dag terug naar uw opstapplaats.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 80,- per persoon.

Deze prijs is inclusief:
-vervoer
-administratiekosten
-2x koffie/thee met wat lekkers
-aldfaers erf route
-bezoek museumdorp Allingawier
-lunch
-rondvaart
-koffie/thee met koek
-visafslag
-3 gangen diner met consumptie

Opgave kan via:
-Het onderstaande formulier
-E-mail: info@birwa.nl
-Telefoon: 0511-424135


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Wensen / Opmerkingen