Fryslân Boppe

Fryslân Boppe, woensdag 6 februari 2019, 

(het is niet meer mogelijk om voor deze dagtocht te boeken)

Na de ophaalroute gaan we op weg naar de Lemmer, waar we een bezoek brengen aan het Ir. D.F. Woudagemaal. Na ontvangst met koffie/thee en oranjekoek, krijgt u een rondleiding door het Woudagemaal, en leert u alles over de rijke historie en de werking van het Woudagemaal.

Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het Fryslân Boppe - Birwa Tours - DagtochtenWoudagemaal werd in 1920 geopend door koningin Wilhelmina en had als taak om overtollig water vanuit Friesland in de Zuiderzee, en later het IJsselmeer, te pompen. In 1966 kreeg het Woudagemaal versterking van het elektrische Hooglandgemaal in Stavoren. Het Woudagemaal uit 1920 is eigendom van Wetterskip Fryslân. Bij extreem hoogwater wordt het historische stoomgemaal nog steeds ingezet om het teveel aan water in het IJsselmeer te lozen. Meer weten? boek dan vandaag nog deze mooie dagtocht.

Na dit mooie bezoek stappen we weer in de touringcar en gaan we op weg naar Hindeloopen (Hylpen/Hynljippen). Hier gaan we aan tafel voor een heerlijk 3-gangenstoofpotjesdiner. Na deze ouderwets lekkere maaltijd gaan we weer in de touringcar voor een rondrit door het Friese boerenland met natuurlijk haar prachtige verscholen dorpjes en mooie Elfstedenstadjes. Terug in Hindeloopen kunt u nog genieten van een kopje koffie/thee met een Fryske lekkernij, waarna wij u weer terugbrengen naar uw opstapplaats en u niet al te laat thuis bent.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 59,00 per persoon.

Deze prijs in inclusief:
-vervoer
-administratiekosten
-2x koffie of thee met oranjekoek
-entree en rondleiding Dr. I.F. Woudagemaal
-3-gangendiner met 1 consumptie
-rondrit met gids
-koffie/thee met iets lekkers