Geschiedenis van de Achterhoek

Geschiedenis van de Achterhoek, woensdag 10 april 2019

Vandaag nemen wij u mee naar Museum Smedekinck in Zelhem. Smedekinck is een prachtige Achterhoekse museumboerderij met leuke oude stijlkamers, bedsteden, ouderwetse linnenkasten, muziek uit een oude grammofoon, ouderwetse gereedschappen, kruidentuin met gezellige zitjes….. Er is teveel om op te noemen. Boerderij Smedekinck werd al in 1341 genoemd als leengoed van het door Ludger gestichte klooster in Werden (Duitsland). De prachtig gerestaureerde boerderij en haar schuren bieden sinds 2007 plaats aan de permanente collectie, voordurend wisselende exposities en themadagen. Geschiedenis van de Achterhoek Birwa ToursU krijgt inzicht in de ontstaansgeschiedenis en leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen. Tijdens ons bezoek zijn er meerdere livedemonstraties van oude ambachten en handwerken, terwijl we door een gids worden rondgeleid.

Tussen de middag gaan we aan tafel voor een lunch.

’s Middags stappen we in de bus, voor een rondrit met gids door de gemeente Bronckhorst. Deze plattelandsgemeente in de Achterhoek, is rijk bedeeld met natuurschoon: bossen, uitgestrekte weilanden en water wisselen elkaar af. Maar de gemeente is ook bekend om de vele prachtige kastelen en Bronckhorst, het kleinste stadje van Nederland.  Onderweg vertelt de gids over alles wat we op onze weg tegenkomen.

Na de rondrit krijgt u nog een kop koffie aangeboden, waarna we op weg gaan naar het restaurant voor een heerlijk 3-gangendiner met consumptie. Vervolgens brengen wij u terug naar uw opstapplaats.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 80,00 per persoon.

Deze prijs in inclusief:
-vervoer
-administratiekosten
-2x koffie of thee met gebak
-entree en rondleiding museum
-lunch
-rondrit met gids
-koffie/thee met iets lekkers
-3-gangendiner met 1 consumptie

Opgave:
-Via het onderstaande formulier
-Email: info@birwa.nl
-Telefoon:0511-424135


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Wensen / Opmerkingen