Middagtocht Veenhuizen

Middagtocht Veenhuizen, woensdag 23 januari 2019.

Middagtocht Veenhuizen

Rond het middaguur starten we met de ophaalroute. Wanneer iedereen in de bus zit, gaan we op weg naar Veenhuizen. Veenhuizen is een heel bijzonder dorp. In de 19e eeuw was het onderdeel van de Maatschappij van Weldadigheid, een groots plan om armoede in Nederland te bestrijden. Veenhuizen was de grootste van zeven koloniën, en was bedoeld als opvang voor weeskinderen.gevangenis museum veenhuizen

We brengen een bezoek aan het Gevangenismuseum. Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd. In het Gevangenismuseum ontdekt u welke straffen in verschillende perioden gebruikt werden en hoe een strafinrichting er vroeger uitzag. Ook het bijzondere verleden van Veenhuizen als “Pauperparadijs’ en justitiedorp komt hier tot leven. Na het ontvangst met koffie en gebak, krijgt u hier een rondleiding van een ervaren gids, waardoor het heden en verleden van Veenhuizen en het gevangeniswezen extra voor u gaat leven.

Na deze rondleiding gaan we weer in de touringcar, waar een gids ons vergezelt op een rondrit. U rijdt langs karakteristieke huizen met stichtelijke spreuken en verschillende gevangenissen. De gids vertelt u er onderweg van alles over.

Na deze interessante tour, gaan we op weg naar ons dineradres, waar we deze middagtocht afsluiten met een heerlijk 3-gangen diner. Vervolgens brengen wij u weer terug naar uw opstapplaats.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 49,00 per persoon.

Deze prijs in inclusief:
-Vervoer
-Administratiekosten
-2x koffie of thee met gebak
-entree + rondleiding gevangenis museum
-rondrit met gids
-3-gangendiner met 1 consumptie.

Opgave:
-Via het onderstaande formulier
-Email: info@birwa.nl
-Telefoon:0511-424135


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Wensen / Opmerkingen