Papenburg

Papenburg, woensdag 4 september 2019
(het is niet meer mogelijk om voor deze dagtocht te boeken)

Vandaag gaan we vroeg op pad, om een bezoek te brengen aan Papenburg. Papenburg ligt ter hoogte van de provincie Groningen vlak over de grens in Duitsland en is vooral bekend van de grote werf waar cruiseschepen gebouwd worden: De Meyer Werf .

We worden ontvangen met een koffie/thee met wat lekkers. Dan sluit de Nederlandstalige gids zich bij ons aan, om ons een rondleiding te geven over een van de grootste scheepswerven van Duitsland. U wordt rondgeleid door het bezoekerscentrum:  Het bezoekerscentrum heeft een oppervlakte van 3500 m² in. U ziet o.a. miniatuurschepen, een film over de Meyer Werf, cabines en een schroef met een doorsnede van wel 6 meter. Op een interactieve zeekaart wordt real time getoond waar zich door Meyer gebouwde schepen bevinden. Ook kunt u de gigantische hallen bekijken waar de cruiseschepen gebouwd worden. Papenburg Meyerwerf - Birwa Tours - Dagtochten

Na de rondleiding gaan we aan tafel voor een lekkere Duitse lunch. Vervolgens gaan we aan boord van MS Papenburg. Ontdek tijdens een onderhoudende havenrondvaart de zuidelijkste zeehaven van Duitsland vanuit het water: havenkapitein Franz Bruns vertelt u daarbij vele wetenswaardigheden, informatieve dingen en natuurlijk – met een knipoog – een goede portie zeemanspraat. Natuurlijk mag daarbij de Meyer Werft niet ontbreken.

Na de rondvaart gaan we in de bus, richting Nederland. Op de terugreis nog een 3-gangendiner met consumptie, waarna we u terugbrengen naar uw opstapplaats.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 88,- per persoon.

Deze prijs is inclusief:
-vervoer
-administratiekosten
-2x koffie /thee met wat lekkers
-entree en rondleiding Meyer werf
-lunch
-havenrondvaart
-3-gangendiner met 1 consumptie.

Vertel het snel al uw vrienden en familie en ga met ons mee!