Schokland

Schokland, woensdag 8 mei 2019.

Midden in de Noordoostpolder ligt een mysterie: het voormalige eiland Schokland. Een archeologisch monument vol prachtige bodemschatten. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. Altijd in strijd met de natuur. Ontdek samen met Birwa Tours het verborgen verleden van Werelderfgoed Schokland

We worden gastvrij ontvangen met koffie /thee en een heerlijk stukje gebak met slagroom. Na de koffie gaan we samen met een gids naar Museum Schokland. Centraal gelegen op dit eerste Nederlandse werelderfgoed vind u de opvallende houten museumgebouwen en de historische kerk uit 1834, een markant punt in het moderne landschap van de Noordoostpolder. Waar ooit de Zuiderzee was, is nu de polder met wegen , huizen, bedrijven en het leven van alle dag. Je kunt je haast niet voorstellen dat hier ooit de zee was. Behalve bij Schokland, ‘het kleine eilandje op het droge’.schokland Birwa Tours

In het museum krijgen we een rondleiding door een deskundige gids. Hij kan ons verdiepende informatie bieden, leuke anekdotes vertellen en natuurlijk uw vragen beantwoorden. Ook krijgen we een presentatie te zien, welke u letterlijk meeneemt door de geschiedenis, vanaf de ijstijd tot nu.

Na de lunch maken we ons klaar voor een leuke rondrit op Schokland. Met een luxe geveerde personenwagen achter een oldtimer trekker neemt de gids ons mee over (een deel van) het voormalige eiland. Onderweg en bij bijzondere plekken op Schokland vertelt de gids ons leuke anekdotes, historische weetjes en verhalen over het Werelderfgoed en over de voormalige eilandbewoners “De Schokkkers”. Zo hoort u over de ontruiming van het Zuiderzee-eiland in 1859 toen de Schokkers werden gedwongen om hun eiland te verlaten. Dat zorgde voor de nodige tumult en opstand.

Na de rondrit krijgen we nog een kop koffie aangeboden. Dan stappen we in de bus op weg naar het restaurant voor ons 3-gangendiner inclusief consumptie. En natuurlijk brengen wij u daarna terug naar uw opstapplaats.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 72,- per persoon.

Deze prijs is inclusief:
-vervoer
-administratiekosten
-2x koffie/thee met wat lekkers
-bezoek en rondleiding museum schokland
-lunch
-speciale rondrit over het eiland
-koffie/thee met cake
-3 gangen diner met consumptie

Opgave kan via:
-Het onderstaande formulier
-E-mail: info@birwa.nl
-Telefoon: 0511-424135


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Wensen / Opmerkingen