Smaakvolle Dagtocht

Smaakvolle dagtocht, dinsdag 24 september 2019.

De dagtocht van vandaag staat in het teken van de smaakpapillen. We brengen een bezoek aan twee interessante bedrijven, die heerlijke producten maken! En natuurlijk hebben wij een lekkere lunch en een heerlijk diner voor u gereserveerd, inclusief een drankje. Een dagtocht om van te smullen!

Ga mee naar het Twentse dorpje Tilligte (vlakbij Ootmarsum) om het geheim van Tilligte bekijken. Achter bossen en weilanden verschuilt zich een kwekerij waar iets gekweekt wordt, dat van nature alleen in de Aziatische landen groeit: de shiitake paddenstoel!

De shiitake is wereldwijd een veel gegeten paddenstoel, die in ons land nog relatief onbekend is, maar snel terrein wint. Waar vroeger de shiitake nog alleen gedroogd verkrijgbaar was, zijn er tegenwoordig enkele kwekerijen in Nederland die zorgen dat de shiitake ook in Nederland vers gegeten kan worden. Eén van de shiitake kwekerijen is in Tilligte, waar wij kweken via een unieke en verrassende methode. En dat willen wij u graag laten zien!Smaakvolle Dagtocht Birwa Tours

We worden ontvangen met een kopje koffie of thee met wat lekkers. U hoort het verhaal over het ontstaan van dit bedrijf, de omschakeling van een pluimveebedrijf naar shiitake kweker. Vervolgens kunt u in twee verschillende schuren met eigen ogen zien hoe de shiitake paddenstoelen groeien.

Na de rondleiding kunt u de shiitakes proeven met een kop ‘Tilgte’ shiitakesoep. Ook staan er broodjes voor u klaar.

‘s Middags gaan we een bezoek brengen aan Landgoed Kaamps. In Deurningen kunt u bekijken hoe er op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt op een modern boerenbedrijf. We gaan langs de belevingsboulevard, de melkrobot en de kaasmakerij: het hele proces wordt aan u uitgelegd, van koe tot kaas. Na de presentatie en rondleiding volgt er een kaasproeverij.

We sluiten deze smaakvolle dag af met een heerlijk driegangendiner inclusief consumptie, waarna wij u terug brengen naar uw opstapplaats.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 72,- per persoon

Deze prijs is inclusief:

– Vervoer
– Administratiekosten
– 2 x koffie/thee met wat lekkers
– Bezoek & rondleiding Shiitakke kwekerij Masselink
– Lunch
– Bezoek en rondleiding landgoed Kaamps
– Kaasproeverij
– Koffie/thee
– 3-gangendiner met consumptie

Opgave kan via:
-Het onderstaande formulier
-E-mail info@birwa.nl
-Telefoon: 0511-424135


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Wensen / Opmerkingen