Spakenburgse dagen

Spakenburgse dagen en Pluimveemuseum, woensdag 14 augustus 2019. (vertrekgarantie)


Na de ophaalroute rijden we door naar Barneveld, waar we een bezoek brengen aan het Nederlands Pluimveemuseum. In het museum ontdekt u de hele geschiedenis van de kip en het ei. Het pluimveemuseum is zeer ruim opgezet. Een uitgebreide collectie museumstukken vertelt alles over de ontwikkeling van de Nederlandse Pluimveehouderij.

Na het ontvangst met koffie met wat lekkers, krijgen we een rondleiding door het museum. In het museum worden dagelijks eieren uitgebroed in een oude, nog goed werkende broedmachine. U kunt met eigen ogen zien hoe een kuiken zich uit het ei worstelt. Ook wordt er aandacht besteed aan de vroegere kippen- en eierenmarkt in Barneveld. Ook een bezoek aan de Hoendertuin is zeker de moeite waard; hier laten meer dan 20 oudhollandse kippenrassen zich van hun mooiste kant zien. En een bezoek aan het museum is niet compleet als u niet heeft deelgenomen aan een veiling in het veilinglokaal met een interieur uit 1930 en een authentieke veilingklok.

Rond het middaguur gaan we op weg naar Spakenburg. In het centrum wordt, dit jaar voor de 49e keer, De Spakenburgse Dagen georganiseerd. De schilderachtige Oude Haven ligt gedurende de Spakenburgse Dagen vol met botters, die je graag meenemen voor een tochtje over de Randmeren. De musea zijn op hun best! Ze verwelkomen je en maken je wijzer over de historie van het boeren bestaan in Bunschoten en dat van de vissers in Spakenburg.Spakenburgse dagen Birwa Tours

Vrouwen in klederdracht zijn nog steeds een dagelijks, vertrouwd beeld. Op de Spakenburgse Dagen zijn ook veel mannen en vooral veel kinderen weer in de dracht gestoken en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven.

Er wordt gedanst, er is een bruiloftsoptocht, nieuwe en oude vormen van de klederdracht worden gepresenteerd, er worden netten geboet, scheepsmodellen getoond en visveilingen gehouden. Natuurlijk is er muziek, er zijn oude ambachten, acties op de grote warenmarkt en bij de winkeliers. Kortom: de Spakenburgse Dagen is het uitje bij uitstek… origineel, levendig en bijna zonder uitzondering warm en zonnig!

Vervolgens gaan we in de bus, op weg naar een restaurant, waar we deze dag afsluiten met een 3-gangendiner inclusief consumptie.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 59,- per persoon.

Deze prijs is inclusief:
-vervoer
-administratiekosten
-2x koffie /thee met wat lekkers
-Spakenburgse dagen
-Bezoek Pluimveemuseum
-3-gangendiner met 1 consumptie.

Vertel het snel al uw vrienden en familie en ga met ons mee!

Opgave kan via:
-Het onderstaande formulier
-E-mail info@birwa.nl
-Telefoon: 0511-424135


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Wensen / Opmerkingen