Tuinen van Mien Ruys en Ada Hofman

Tuinen van Mien Ruys en Ada Hofman, donderdag 23 mei 2019.

Heeft u een passie voor tuinieren? Dan is deze dagtocht zeker de moeite waard! We bezoeken zowel de Vijvertuinen van Ada Hofman als de Tuinen Mien Ruys.

Na de ophaalroute gaan we op weg ga naar Dedemsvaart. Hier vinden we Tuinen Mien Ruys. Tuinen Mien Ruys bestaat uit 30 inspirerende tuinen en is het levenswerk van Mien Ruys, die vanaf 1924 tot eind jaren 90 heeft geëxperimenteerd met plantencombinaties, vormgeving en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw.

We worden hier ontvangen met koffie met wat lekkers, waarna u op eigen gelegenheid de tuinen kunt bezoeken. Tussen de middag kunt u aan tafel voor de lunch. De broodjes zijn vers gebakken in de traditionele takkenbosoven in de Boerenschuur, want elke donderdag zijn de bakkers aanwezig.Tuinen van Mien Ruys en Ada Hofman Birwa Tours

Na de lunch stappen we in de bus, en gaan we op weg naar Loozen. Hier brengen we een beozek aan De Vijvertuinen van Ada Hofman.  De Vijvertuin in aangelegd in 1987/88 door Ada Hofman. Een oude boerderij met schuren en weiland werd omgetoverd tot een tuinparadijs voor mens en dier met een bijzondere ambiance. Na een sluiting van 2 jaar zijn de beroemde Vijvertuinen van Ada Hofman sinds juni 2017 weer open voor publiek.  Na een periode van verwildering zijn de vijvertuinen eind 2016 door de nieuwe eigenaren onder handen genomen. De tuinen worden ondertussen weer druk bezocht, de moeite van renovatie, opruiming en schoonmaak heeft zijn vruchten afgeworpen: de tuinen stralen in oude glorie en het tuincafé is weer open.  Er zijn overal zitjes en rustpunten. In de filmzaal wordt een film getoond over de historie van de vijvertuinen. De zintuigen worden verwend met geuren, kleuren, bloeiende waterlelies in een romantische tuin met heldere vijvers, kabbelende beekjes en een hoog ‘Monet-gehalte’.

U kunt de tuinen op eigen gelegenheid bezoeken.  En ook hier wordt ons een kopje koffie of thee met wat lekkers aangeboden. Aan het eind van de middag stappen we weer in de bus, en gaan we op weg naar het restaurant voor het afscheidsdiner, waarna wij u terugbrengen naar uw opstapplaats.

Deze dagtocht bieden wij u aan voor € 82,- per persoon.

Deze prijs is inclusief:
-vervoer
-administratiekosten
-2x koffie/thee met wat lekkers
-entree tuinen van Mien Ruys
-lunch
-entree vijvertuinen van Ada Hofman
-koffie/thee met wat lekkers
-3 gangen diner met consumptie

Opgave kan via:
-Het onderstaande formulier
-E-mail: info@birwa.nl
-Telefoon: 0511-424135


  Uw naam*

  Uw email*

  Adres + huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Telefoon nummer*

  Aantal personen*

  Wensen / Opmerkingen