Ontdek Normandië

Welkom op een onvergetelijke reis door het rijke oorlogsverleden van Normandië, een regio doordrenkt van geschiedenis en moed. Deze reis voert je langs de iconische locaties van de Tweede Wereldoorlog, waar heroïsche daden en offers de loop van de geschiedenis hebben bepaald. Bereid je voor op een emotionele en educatieve ervaring terwijl je de volgende etappes van deze gedenkwaardige reis ontdekt.

Boek direct

 • Inclusief lunch en diner
 • Volledig verzorgd
 • Extra luxe touringcar
 • Geweldige uitleg
 • Opstappen bij u in de buurt
 • Ontdek Normandië

Home | Meerdaagse Reis | Ontdek Normandie

Een meerdaagse busreis om met jou groep Normandië te ontdekken.

Dag 1: Aankomst in Normandië In de ochtend vertrek je vanuit Nederland richting Normandië. Bij aankomst in Normandië word je meteen ondergedompeld in de sfeer van het verleden. De check in vind plaats bij het hotel, waarna je kunt aansluiten voor het diner. Na het diner kunt u de omgeving van het hotel verkennen en neem je de tijd om te ontspannen, wetende dat je de komende dagen een reis door de geschiedenis zult maken. Dag 2: Utah Beach Begin je reis op Utah Beach, een van de vijf invasiestranden. Bezoek het Utah Beach Museum, waar indrukwekkende tentoonstellingen en artefacten je een dieper inzicht geven in de geallieerde landing op 6 juni 1944, D-Day. Dag 3: Sainte-Mère-Église en Airborne Museum Ga verder naar Sainte-Mère-Église, waar parachutist John Steele aan de kerktoren bleef hangen tijdens de nachtelijke invasie. Bezoek het Airborne Museum en leer over de dappere mannen van de 82e en 101e Airborne Divisies. Dag 4: Pointe du Hoc en Omaha Beach Bewonder de moed van de Amerikaanse Rangers op Pointe du Hoc, waar ze op D-Day de steile kliffen beklommen. Vervolg je reis naar Omaha Beach, het toneel van hevige gevechten. Neem de tijd om het indrukwekkende Normandy American Cemetery te bezoeken, waar duizenden Amerikaanse soldaten rusten. Dag 5: Juno Beach en Pegasus Bridge Reis naar Juno Beach, waar Canadese troepen landden en heroïsche inspanningen leverden. Bezoek het Juno Beach Centre voor een diepgaand begrip van hun rol. Sluit de dag af bij Pegasus Bridge, een cruciaal punt in de Britse sector. Dag 6: Arromanches en het Mulberry Harbour Ontdek Arromanches, waar de overblijfselen van de Mulberry Harbour nog steeds zichtbaar zijn. Het Arromanches 360 Circular Cinema biedt een meeslepende ervaring met originele beelden van de landing. Dag 7: Ontdek Mont Saint-Michel Vervolg je reis naar het beroemde Mont Saint-Michel, een adembenemend eiland dat bij vloed wordt omringd door de zee. Verken de middeleeuwse abdij die oprijst uit het midden van het eiland en geniet van het panoramische uitzicht op de baai. Dag 8: Terug naar Nederland Na het uitchecken stap je weer in de bus en neem je de laatste dag tijdens je reis om terug te kijken op de indrukwekkende geschiedenis van Normandië waarna de chauffeur je weer veilig terug brengt naar Nederland. Deze reis door Normandië zal niet alleen je kennis over de Tweede Wereldoorlog verdiepen, maar ook een diepe waardering creëren voor de moed van de mannen en vrouwen die vochten voor een betere wereld. Geniet van deze reis vol geschiedenis en eerbetoon aan degenen die hun leven gaven voor vrijheid. Dit is slecht een voorbeeld van hoe de reis er globaal uit kan zien als je met Birwa Tours Normandië gaat ontdekken. De reis is uit te breiden en naar wens aan te passen. Wij hopen dat wij de interesse hebben gewekt om met een groep deze mooie reis te kunnen realiseren. Indien je meer wilt weten over deze meerdaagse reis naar Normandië, vraag ons dan gerust naar de mogelijkheden.
 • Monument Normandië
 • Normandië begraafplaats
 • Kust van Normandië
 • Monument Normandië
 • Normandië begraafplaats
 • Kust van Normandië

Een dagje weg met Birwa Tours

Reizen is geweldig, maar kan vermoeiend zijn. Niet iedereen staat te springen om 10 uur in de auto te zitten. Daarnaast is vliegen met een groep duur en niet altijd praktisch. Een touringcar is de perfecte oplossing!

Bij Birwa Tours zijn we er voor alle gezelschappen. Met de hele familie op wintersport? Wij brengen jullie naar de piste. Kaarten voor Tomorrowland? Onze chauffeur brengt jou en je hele vriendengroep naar het festivalterrein! Een schoolreisje voor de leerlingen, of een teamuitje met het bedrijf? Wij zorgen voor het vervoer en indien gewenst voor een leuke activiteit!

Een touringcar als garantie

Reserveer direct